سردبیر روزنامه رسالت خطاب به روحانی گفت: آقای روحانی اگر جیبتان خالی است و پول ندارید پس چرا هدفمندی یارانه ها را ادامه دادید و سبد کالا به سوی مردم پرت می کنید و اگر پول دارید، چرا در دانشگاه ها حرف از جیب خالی می زنید و می گویید با خزانه خالی دولت را در اختیار گرفتیم.سردبیر روزنامه رسالت گفت: ..
سردبیر روزنامه رسالت گفت: اگر دولت با کسری برای پرداخت هدفمندی یارانه ها و خزانه خالی مواجه است پس چطور هدفمندی یارانه ها را ادامه داد و حالا هم 1500 میلیارد تومان سبد کالا به مردم می دهد و اقتصاد صدقه ای راه می اندازد؟
به گزارش خبرگزاری فارس، در ادامه سلسله جلسات کرسی های آزاد اندیشی که به همت مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق(ع) و با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می شود جلسه پرسش و پاسخی پیرامون لایحه بودجه سال 93 با حضور محمدکاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت و عضو هیات موتلفه اسلامی در دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار شد.
محمدکاظم انبارلویی در ابتدای جلسه با اشاره به تشویقات مقام معظم رهبری نسبت به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی، گفت: این تحلیلی که بنده در اینجا راجع به بودجه خواهم داشت در هیچ یک از محافل دانشگاهی و غیر دانشگاهی مطرح نشده است.
وی از اجازه ای که قانون اساسی نسبت به هر شهروند داده تا نسبت به دخل و خرج کشور آزادانه اظهار نظر کند خبر داد و افزود: برای دولت در اصل 43 قانون اساسی 9 وظیفه مطرح شده است و این وظیفه ها مستلزم هزینه هایی است تا دولت آن خدمات را به مردم ارائه دهد و اینجاست که بحث منابع تأمین این هزینه ها مطرح می شود.
سردبیر روزنامه رسالت به منابع درآمدی دولت برای این هزینه ها اشاره کرده و تصریح کرد: در قانون اساسی تعیین شده است که چطور براساس این منابع دولت بودجه کشور را تعیین کند. همچنین در اصل 53 قانون اساسی از واژه تسلیم قانون اساسی به مجلس از سوی دولت استفاده شده است و این کلمه تسلیم نشان از این دارد که خود رئیس جمهور بایستی در مجلس حاضر شود و برنامه بودجه را به مجلس تقدیم کند.
وی افزود: در اصل 53 گفته شده است که تمامی دریافت های دولت بایستی در خزانه داری کل متمرکز بشود و تمامی پرداخت ها هم باید از این خزانه برداشت شود.
انبارلویی به تفریق بودجه اشاره کرد و گفت: تفریق بودجه را نیز بایستی دیوان محاسبات همانند تصویب بودجه به مجلس تقدیم کند و نقدی که بنده به دولت دارم این است که تفریق بودجه به مجلس ارائه نمی شود.
*چرا برای انفال در بودجه هیچ ردیفی تعیین نشده است؟
عضو حزب موتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: ما در هیچ سالی از این 35 سال ردیف درآمدی به نام انفال برای تعیین بودجه کشور نداشتیم، بلکه همان طور که زمان شاه می نوشتند نفت، مالیات و غیره، بعد از انقلاب هم همین طور نوشته می شد و هیچ تفاوتی در حکومت اسلامی ایجاد نشده است، لذا اولین اشکال ما به بودجه و خصوصا بودجه امسال این است که هیچ ردیف درآمدی برای انفال مطابق قانون اساسی تعیین نشده است، لذا بودجه همه ساله بعد از انقلاب مغایر اصل 45 قانون اساسی است. در بودجه ده ها شاخه برای مالیات داریم. مگر می شود در مورد مالیات این همه شاخه درآمدی در بودجه برای آن تعیین شود اما در مورد انفال هیچ ردیفی اختصاص داده نشود.
وی در اشکال سوم به بودجه گفت: پس از آنکه بودجه به مجلس می رسد هر نماینده می رود به سراغ اینکه چه مقدار از بودجه به منطقه و شهر او اختصاص داده شده است.
*چرا بودجه شرکت نفت بیش از بودجه کل کشور است؟
انبارلویی به بیشتر بودن درآمدها و مصارف شرکت نفت نسبت به بودجه کل کشور انتقاد کرد و گفت: چرا باید بودجه یک شرکت دولتی بیش از بودجه 75 میلیون جمعیت باشد.
سردبیر روزنامه رسالت به مشابه بودن برنامه بودجه در چند دولت گذشته اشاره کرد و گفت: هیچ حرفی از درآمدهای گاز در بودجه امسال زده نشده است در حالیکه ما هر ساله مقدار زیادی گاز می فروشیم و مقدار زیادی نیز مصرف می کنیم و رقم درآمدی گاز در یک سال 11 هزار میلیارد تومان است.
*چرا شرکت نفت که ملی است سودش متعلق به خودش است؟
عضو حزب موتلفه با اشاره به درآمد نفت در بودجه کشور تصریح کرد: در بودجه امسال قبل از آنکه راجع به درآمد نفت در بودجه کشور صحبت شود به بحث سهم شرکت نفت در این بودجه پرداخته شده است. سهم یعنی یک شرکتی که 50 سال است ملی اعلام شده سهامی شده است و این مستند به چه قانونی است؟ اشکال دیگر آن است که شرکت ملی نفت یک شرکت ملی اعلام شده است و این یعنی آنکه سود این شرکت متعلق به ملت است اما در برنامه بودجه دولت یازدهم این شرکت معاف از مالیات است و سودش هم متعلق به خود آن است. این براساس چه منطقی است؟
وی افزود: چرا باید بزرگترین بنگاه اقتصادی کشور مالیات ندهد و سودش متعلق به خودش باشد، اما کشور با کسری بودجه مواجه شود؟ از همه مهمتر چرا اقتصاد دانان مجلس نسبت به این موضوع سکوت می کنند؟ بنابراین برنامه بودجه ای که از سوی دولت تعیین شده است مغایر اصل 44، 45 و 53 قانون اساسی است.
* دولت احمدی نژاد در عین اینکه مقروض ترین دولت بود، پردرآمدترین نیز بود
وی به ادعای رئیس جمهور مبنی بر اینکه دولت احمدی نژاد مقروض ترین دولت از ابتدای انقلاب تاکنون بوده است، اشاره کرد و گفت: این در حالی است که دولت احمدی نژاد پر درآمدترین دولت نیز بوده است و این درآمد در دستان این دولت بلوکه شده و حاضر نیست قرض های دولت قبلی را پرداخت کند.
*جواب نامه ام به وزیر اقتصاد را هنوز نگرفته ام
وی ادامه داد: به نظر می رسد که هیچکس نمی داند که این بودجه چطور و توسط چه کسی تدوین می شود و این قاعده حتی از خود وزیر اقتصاد هم مستثنی نیست. همین وزیر اقتصاد گفت هدفمندی یارانه ها با 14 هزار میلیارد کمبود پول مواجه است و ما نامه ای نوشتیم به وی و گفتیم که سال 91 درآمد داخلی فروش نفت به پالایشگاه ها 81 هزار میلیارد تومان است و سال 92 رقمی بیش از این مقدار است، پس با چه مشکلی مواجه هستید؟
انبارلویی تصریح کرد: مگر اولین منبع تامین هزینه هدفمندی یارانه ها فروش نفت نیست؟ چطور این حرف را وزیر اقتصاد می زند؟ پس این که گفتند کسری داریم مستند به چه چیزی است؟ سپس آقای وزیر اقتصاد به خزانه داری کل نامه نوشت تا جواب ما را بدهد ولی هنوز جوابی دریافت نکردیم.
وی گفت: اگر دولت با کسری برای پرداخت هدفمندی یارانه ها و خزانه خالی مواجه است پس چطور هدفمندی یارانه ها را ادامه داد و حالا هم 1500 میلیارد تومان سبد کالا به سوی مردم پرت می کند و اقتصاد صدقه ای و گداپروری راه می اندازید؟
سردبیر روزنامه رسالت خطاب به روحانی گفت: آقای روحانی اگر جیبتان خالی است و پول ندارید پس چرا هدفمندی یارانه ها را ادامه دادید و سبد کالا به سوی مردم پرت می کنید و اگر پول دارید، چرا در دانشگاه ها حرف از جیب خالی می زنید و می گویید با خزانه خالی دولت را در اختیار گرفتیم.
انبارلویی گفت: در حوزه مسائل فرهنگی مقام معظم رهبری آمدند و با تهاجم فرهنگی مقابله کردند اما در حوزه اقتصاد یک ژنرال نداریم که بگوید که من مسئولیت اقتصاد کشور را می گیرم و پاسخگوی مشکلات خواهم بود.
*سرویس های اطلاعاتی سفارت خانه ها در حوزه اقتصاد فعال ترند
وی به فعال بودن سرویس های اطلاعاتی سفارت خانه ها در حوزه اقتصاد خبر داد و گفت: برخی از این پایان نامه های دانشگاهی با چند واسطه به سفارش برخی از این سفارت خانه ها نوشته می شوند تا آنها از اوضاع مطلع شوند.
انبارلویی در پایان خاطرنشان کرد: این بودجه ای که اینها دارند ارائه می دهند و این اعداد و ارقام حقیقی نیستند بلکه مجازی اند. معتقدم بایستی اعداد و ارقام واقعی وارد بودجه کنیم. خداوند متعال به اندازه کافی منابع در این کشور قرار داده است. اگر درآمدهای هر یک از انفال را احصاء کنیم با کسری بودجه مواجه نخواهیم بود. مالیات را از همه بگیریم حتی از جراح هایی که میلیاردی عمل جراحی انجام می دهند یا از برج سازهایی که برج می سازند و یک ریال مالیات نمی دهند، نه فقط از کارگر و معلم و افراد ضعیف جامعه.