نگاه نو

مقالات و دیدگاه های محمد کاظم انبارلویی

نگاه نو

مقالات و دیدگاه های محمد کاظم انبارلویی

نگاه نو
طبقه بندی موضوعی
بایگانی

(30 دی 95)

نهمین نشست خبری رئیس جمهور با رسانه ها حاوی مطالب مهمی بود. حجت الاسلام والمسلمین روحانی هر وقت که مصاحبه خبری برگزار می کنند منتقدین را با عباراتی می نوازند. در این مصاحبه نیز تازه ترین عبارات وی جملاتی است که زینت‌ بخش تیتر اول روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات است، بخوانید:
اعتماد : خواب می‌ بینند ، پیشگویی‌ می کنند
آرمان : نقدهای لوکس منتقدان جایی ندارد
شرق : هر روز می نویسند پایه برجام سست شده است
آفتاب یزد : عینک بزنید تا اثرات برجام را ببینید
ایران : هر شب مقاله‌ می نویسند که برجام نمی ماند


 منتقدین همچنان با تعبیرهای نامهربانانه رئیس جمهور مأنوس هستند. رئیس جمهور قبلا نیز با کلمات و عباراتی چون؛ بی سواد ، بی شناسنامه ، مزدور، کاسب تحریم ، کودک‌ صفت ، حسود ، بزدل ، مستضعف فکری ، متوهم ، غوطه ‌ور در فساد ، عقب‌ مانده ، عصر حجری ، هوچی باز ، منفی باف ، یک مشت لات که مستحق رفتن به جهنم هستند، و ... منتقدان را مورد نوازش قرار داده بودند.
 صبح روزی که روحانی بعدازظهر آن مصاحبه مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی داشت، چهارمین گزارش وزارت خارجه در مورد اجرای برجام به مجلس شورای اسلامی منتشر شد. این گزارش درست وقتی منتشر شد که یک سالگی برجام زیر چکش نقد دلسوزان نظام در داخل و خارج کشور بود.
وزارت خارجه آخرین وضعیت فهرست های تحریمی را در این پاراگراف خلاصه کرده بود : "مجموعا 6088 شخص و نهاد ایرانی به همراه 303 فروند هواپیما ، نفتکش ثبت شده در ایران همزمان با اجرایی شدن برجام طی یک سال اخیر از تحریم‌های هسته ای خارج شده اند. در عین حال مجموعا تعداد 241 شخص و نهاد ایرانی در فهرست تحریم ها باقی مانده‌اند که حداکثر 7 سال دیگر از فهرست تحریم‌های اروپا ، آمریکا و سازمان ملل خارج خواهند شد."
 در این گزارش تصریح شده است : "همه تحریم‌های هسته‌ای برداشته شده است اما آمریکا و طرف غربی نه تنها همکاری و مساعدت نمی کنند بلکه کارشکنی نیز می کنند."
رئیس جمهور محترم در نشست خبری خود با رسانه ها هم تصریح کرد: "همه تحریم‌های هسته ای در 277 دی ماه سال گذشته برداشته شد." گزارش وزارت خارجه هم در مورد برداشته شدن تحریم‌ها از 608 شخص و نهاد و تحریم های مربوط به کشتیرانی به طور مبسوط داد سخن داد اما در مورد تعداد تحریم 241 نهاد و شخص ایرانی که هنوز پس از یک سال در فهرست تحریم ها باقی مانده است حتی یک سطر گزارش نداده است. این تحریم ها هسته ای است و اگر هسته ای نبود نیاز به اشاره کردن آن در این گزارش نداشت. این تحریم ها هسته‌ای است و اگر نبود در گزارش به آن اشاره نمی‌شد که 7 سال دیگر یعنی پایان پیمان برجام از فهرست تحریم‌های اروپا، آمریکا و سازمان ملل خارج خواهند شد.
نقد لوکس در این مورد این است؛ وقتی هنوز 2411 نهاد و شخص ایرانی هنوز زیر چکش تحریم ها قرار دارند چرا اصرار هست که این خبر خلاف واقع تکرار شود که ؛ "همه تحریم‌های هسته‌ای در 27 دی ماه سال گذشته برداشته شده است." اگر در همین گزارش و نیز بیان رئیس جمهور محترم سخن از سنگ‌اندازی‌های آمریکا و نقض عهد آنها هست، چه اصراری وجود دارد که گفته شود همه تحریم‌های هسته‌ای برداشته شده است؟!
 وقتی همه مقامات دولتی از جمله رئیس جمهور محترم پذیرفته اند تمدید تحریم ها تحت  عنوان آیسا نقض برجام است، وقتی رئیس جمهور محترم در همین مصاحبه تاکید کرده اند مشکلاتی در مورد نقل و انتقال پول وجود دارد و در زمینه بانکی هنوز باید تلاش کنیم ، چرا اصرار وجود دارد همه تحریم های هسته ای برداشته شده است؟!
 وقتی ‌آمریکایی‌ها با پررویی کاری که در اوج تحریم ها نکردند پس از برجام دو میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده ایران را سرقت کردند و بانک‌هایی که پس از برجام با ایران مراودات دارند، جریمه می‌کنند، چرا اصرار وجود دارد که تصریح شود همه تحریم های هسته ای برداشته شده است؟! وقتی بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها اشتغال و بیکاری بزرگ‌ترین دغدغه مردم است ، وقتی داد فعالان اقتصادی و مردم از رکود بلند است ، چرا باید گفته شود از رکود خارج شده‌ایم و اشتغالزایی در این دولت در جهان بی نظیر است؟!
رئیس جمهور محترم از منتقدین سوال کرده است اگر برجام نبود چه می شد؟
 اولا به هیچ یک از سوالات منطقی منتقدین و نقدهای مشفقانه، رئیس جمهور پاسخی نداده است. ثانیا پاسخ روشن است؛ اگر برجام نبود فناوری هسته ای ایران حداقل 10 سال به عقب رانده نمی شد، میلیاردها دلار خسارت به سرمایه‌گذاری‌هایی که طی دو دهه گذشته انجام شده ، به صنعت هسته ای وارد نمی‌شد، ده‌ها دانشمند ایرانی بیکار و تحقیر نمی شدند و ...
ارزش پول ملی حداقل در همان اندازه سال 922 باقی می ماند. اقتصاد مقاومتی با سرعتی بیشتر و امیدوارکننده‌تر عملیاتی می‌شد، قیمت نفت به یک سوم سقوط نمی‌کرد.
 اراده ملت و عزم ملی برای اقتصادی درون‌زا و برون‌ نگر شکل می گرفت و بیکاری از جامعه ما رخت بر می‌بست، استعدادهای عظیم بالقوه در صنعت، تجارت و کشاورزی به فعلیت می رسید. اوباما برای ما رجز و ترامپ کُرکُری نمی خواند و ...
 آمریکایی‌ها وقتی وارد پروسه برجام شدند که اتحاد آنها با روسیه و چین در حال فروپاشی بود. آمریکایی‌ها وقتی وارد مذاکرات برجام شدند که مقامات پنتاگون صریحا از هر گونه حمله نظامی به ایران قطع امید کرده بودند و در گزارش های خود آن‌ را بی‌فایده می دانستند . آنها گرفتار جنبش وال‌استریت و مشکلات داخلی خود بودند که در انتخابات اخیر تا سرحد فروپاشی و جنگ داخلی پیش رفتند و اگر ترامپ رای نیاورده بود اوضاع  واشنگتن و نیویورک این نبود که الان می بینیم.
 گذشته‌ها گذشته است. باید ملت و دولت ید واحده باشند و با مشت محکم در مقابل بدعهدی‌ها و بدقلقی‌های آمریکا بایستند. تحریم‌ها به هیچ وجه نباید چه در قالب هسته‌ای و چه در قالب‌های دیگر ادامه یابد . ملت هزینه برجام را داده‌ است، درآمد آن را باید روی سفره خود و از همه مهمتر در قامت اقتدار و امنیت ملی ببیند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی