(29 بهمن 97)
رهبر معظم انقلاب در منشور گام دوم انقلاب اسلامی، مشکلات اقتصادی و راهحلهای آن را متذکر شدند و از بودجه کل کشور به عنوان بودجه معیوب و نامتوازن و نیز عدم ثبات سیاستهای اجرایی اقتصاد یاد کردند.مجلس شورای اسلامی پس از یک دوره طولانی بررسی بودجه کل کشور در کمیسیون تلفیق شنبه گذشته به کلیات آن رای داد، نمایندگان مخالف و موافق دیدگاههای خود را مطرح کردند اما کمتر کسی به موضوع معیوب و نامتوازن بودن و عدم ثبات سیاستهای اجرایی اشاره کرد.بودجه چرا معیوب است، عیب آن چیست؟مهمترین عیب آن این است که نوشته میشود اجرا نمیشود یا به طور کامل اجرا نمیشود یا بخشی از آن اجرا و بخشی اجرا نمیشود.
(28 بهمن 97)
حکام کاخ سفید در تحقیر دولت عربستان، قریب به این مضمون گفته بودند؛ «اگر آمریکا نبود ایران ظرف یکهفته شما را میبلعید و الان فارسی حرف میزدید!» این سخن گزاف برای دوشیدن گاوهای شیرده در کاخ های سعودی بود اما ترامپ ظاهرا زودتر از حکام عربستان، فارسی یاد گرفت و اخیرا توئیتهای خود را با زبان فارسی میزند. این نشان میدهد که اقتدار ملت ایران در چهلسالگی، خواب خوش را از دشمنان اسلام و قرآن ربوده و کابوس قدرت منطقهای و اعتبار جهانی ایران آنها را رها نمیکند.اینکه قدرت انقلاب اسلامی چیست و رمز و راز تداوم و گستره آن کدام است و از چه و کدام قدرت ناشی میشود و مشروعیت آن بر چه پایهای است؟ فوق العاده مهم است.تحلیل موقعیت انقلاب در چهلسالگی در داخل و مختصات دامنه نفوذ آن در جهان و منطقه و استعداد آن در تغییر جغرافیای سیاسی جهان را باید به سوالات فوق افزود تا تصویر درستی از آنچه که دیروز کجا بودیم، امروز کجا هستیم و فردا عازم کجا خواهیم بود بهدست دهد.
(25 بهمن 97)
جهان پس از گذشت سه روز از راهپیمایی شگفتی ساز ملت ایران به مناسبت40سالگی انقلاب اسلامی مبهوت شور و هیجان این حضور تاریخی است. ارزیابیهای دقیق از وسعت حضور مردم در راهپیمایی تماشایی22 بهمن حاکی است نسبت به سال گذشته 20 تا 40 درصد افزایش حضور چشمگیر داشته است. فشارهای غرب و آمریکا، تحریم و تهدید دشمن نهتنها اثری در اراده حضور ملت ایران در این همایش ملی نداشته بلکه برعکس، حضور مردم را در جنبش40 سالگی مضاعف کرده است. اولین تفسیر از این واقعه بزرگ این است که مردم، خود صاحب انقلاب هستند و صیانت از انقلاب را نیز خود بهعهده گرفتهاند. دومین تفسیر این است که پس از 40 سال مردم خوب میدانستند چه میخواهند و چگونه از خواست خود پاسداری کنند.سومین تعبیر که دقیقترین تفسیر مینماید، آن است که مردم پیاده کردن اسلام، قرآن و آموزههای دینی را در جامعه خود اراده کردهاند و حاضرند هر هزینهای را برای این آرمان الهی پذیرا باشند.
(23 بهمن 97)
ملت بزرگ ایران در بهاریترین روز بهمن چهلمین سال فجر انقلاب اسلامی را در حالی برگزار کرد که دوستان و دشمنان جمهوری اسلامی در سرتاسر جهان، شکوه و عظمت راهپیمایی 22بهمن را به نظاره نشستند. دوستان انقلاب از این همه حضور حماسی بهوجد آمدند و به تداوم نظام توحیدی در جهان امیدوارتر شدند و دشمنان از طراوت و تازگی و بالندگی انقلاب بهخشم آمدند و پیشبینیهای کورکورانه خود را نقش برآب دیدند. آمریکا و اذنابش میگفتند؛ ملت ایران40 سالگی انقلاب را نخواهد دید. 22بهمن آمد و مردم جشن40 سالگی را باشکوهتر از هر زمان برگزار کردند. راهپیمایی دیروز در تهران شهرستانها و سرتاسر ایران یک راهپیمایی بی سابقه پرشور و در یککلام ضد آمریکاییترین راهپیمایی تاریخ ایران بود. ملت ایران با حضور حماسی خود پیامهای خاص خود را به دشمنان انقلاب ارائه کرد.فریادهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر انگلیس و مرگ بر اسرائیل در ایران، منطقه و جهان را به لرزه درآورد. دولت و ملت از اعماق جان فریاد زدند؛
(18 بهمن 97)
پاسخ به این پرسش برای ما حیاتی است که چرا آمریکا رو به افول است؟ فهم چیستی ماهیت قدرت در آمریکا به چرایی این پرسش، هر فردی را که جویای حقیقت باشد، رهنمون میسازد.قدرت آمریکاییها روی چهار ستون استوار بود که عبارتند از:
1- رکن اخلاقی و ایدئولوژیک
2- توانایی در حل معضلات خود و همپیمانان
3- توانایی ائتلاف سازی و استفاده از قدرتهای دیگر برای مقابله با رقیب
4- قدرت مهار رقیب
(15 بهمن 97)
رهبر معظم انقلاب یک وقتی میفرمود؛ «امام(ره) یک حقیقت همیشه زنده است. انقلاب اسلامی بدون نام امام(ره) در هیچ جای دنیا شناخته شده نیست.» این یک سخن پخته، عمیق و حکیمانه است و واکاوی در آن ما را به مرزهای شناخت امام(ره) و نقش او در تغییر مسیر تاریخ بشر معاصر به سمت آزادی و الوهیت هدایت میکند.امام(ره) یک اعجوبه سیاستورزی بویژه در نظریهپردازی سیاسی بود. او یک اسوه تمامعیار مقاومت و مبارزه در عصر ماست. او یک دانشمند عرصه فقه و فقاهت، اصول، کلام، اخلاق، عرفان، شعر و ادبیات در قرن ماست. از همه مهمتر، او یک موسس است، این مهمترین مسئله است.امام(ره) یک مکتب، یک ایدئولوژی، یک مسلک است. اصلا اگر به سیمای نورانی او از باب خریدار نگاه کنیم، او خود مسلک است.کلیدواژههای مکتب، مسلک و گفتمان امام(ره) چند کلمه بیش نیست؛
(11 بهمن 97)
دشمنان نظام در گونهشناسی عناصر ضدانقلاب و مخالفان اسلام، نشانی از محرومین، فقرا و مستضعفان پیدا نمیکنند. کارنامه چهلساله انقلاباسلامی نشان می دهد در صدر مخالفان و معارضان نظام، مرفهین بیدرد، اشراف و سرمایهدارانی هستند که سر در آخور سرویسهای امنیتی آمریکا، اسرائیل و انگلیس دارند. دشمن نهتنها در هیچ زمانی در چهلسال اخیر نتوانست از فقرا و محرومین سربازگیری کند، بلکه تحقیقات و پژوهشهای آنها نشان می دهد در صف اول مدافعان نظام؛ اقشار ضعیف و کم برخوردار و محروم بودهاند. سرّ این حقیقت غیر قابل انکار چیست؟ واقعیت این است که بزرگترین دغدغه رهبری انقلاب اسلامی در زمان امام (ره) و نیز مقام معظم رهبری، رسیدگی به وضع محرومان و مستضعفان بوده و هست و اغلب بزرگان انقلاب در دولت و مجلس و دستگاه قضائی فارغ از این دغدغه نبودهاند.
(10 بهمن 97)
محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی دار فانی را وداع گفت؛ خبر آنقدر غیرمنتظره بود که همه را میخکوب کرد او عارضه جدی نداشت با نشاط و خستگیناپذیر کار میکرد. هیچکس را گمان آن نمیرفت که یک فرمان برسد؛ ایست! او در کنار خانواده شامگاه دوشنبه ناگهان دچار ایست قلبی شد و از دنیا رفت.حبیبی در اوایل انقلاب در نخستین سال های پیروزی در سنگر استانداری فارس، خراسان و شهر تهران و نیز شهرداری تهران خدمات زیادی به انقلاب و مردم ارائه کرد و مردم از او سیمایی خدوم، خستگیناپذیر، مقاوم و به ویژه غمخوار محرومین و مستضعفین در خاطره داشتند.
(2 بهمن 97)
دهمین شنبه اعتراضی در فرانسه برگزار شد. هنوز اثری از فروکش کردن جنبش جلیقه زردها دیده نمیشود. دولت فرانسه زیر فشار شعارهای مردم به استیصال رسیده است. گفتوگوی ملی جواب نداده و شنبهها برای ماکرون یک کابوس وحشتناک است. اینکه در فرانسه چه میگذرد، مهم است. تصاویر خشونت پلیس علیه معترضین و مقاومت و پایداری 10 هفتهای مردم در کف خیابان، بخشی از یک واقعیت صوتی و تصویری جنبش ضد سرمایهداری مردم فرانسه را واتاب میدهد، اما مؤسسات نظرسنجی، عمق این جنبش را با روشهای علمی نیز اندازهگیری کردهاند. یک شبکه تلویزیونی وابسته به سنای فرانسه بههمراه هفتهنامه لوپوئن دست بهکار شدند و از مؤسسه افکارسنجی " اپینیون وی" (opininon.way) خواستند تصویری واقعی از نگاه مردم به موضوع جنبش ضد سرمایهداری در فرانسه نشان دهند. نتیجه این نظرسنجی که رویترز اعلام کرده جالب است:
* 67 درصد مردم فرانسه خواستار اصلاحات بنیادین هستند.
* 65 درصد میگویند باید حتماً همهپرسی شود.
* 52 درصد گفتهاند گفتوگوی ملی بیفایده است.